Αθήνα: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στη σφαγή του Συριακού λαού [Τρίτη 11/04, 18:00]

Σήμερα στις 18:00 καλούμε σε συγκέντρωση και μικροφωνική στην πλατεία Συντάγματος σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Συριακό λαό ενάντια στο αιματοκύλισμα και τον εκτοπισμό του εδώ και έξι χρόνια από εγχώριες και ξένες εξουσιαστικές δυνάμεις.

Το κείμενο της συγκέντρωσης:

Ο εκτοπισμός και η σφαγή του Συριακού Λαού

Αποτελούν το πρόσωπο της εξουσίας και του καπιταλισμού

Μετά την εκκένωση του Χαλεπίου, τη σταδιακή υποχώρηση στα μέτωπα των αντικαθεστωτικών καθώς και τις παράλληλες συνομιλίες των περιφερειακών δυνάμεων για την εγκαθίδρυση του Bashar al-Assad στο τιμόνι του Συριακού κράτους, με μια γρήγορη και επιφανειακή ματιά η κυριαρχία του φασιστικού καθεστώτος στην περιοχή μοιάζει κοντά. Αν κοιτάξουμε όμως πιο προσεκτικά η έμπρακτη άρνηση μεγάλου μέρους του Συριακού λαού να επικυρώσει τη συμφωνία, αποδεικνύει την εξαιρετικά ρευστή υπόσταση των αποφάσεων αυτών που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα των αιτημάτων των από τα κάτω στη Συρία από την έναρξη ενός πολέμου που μαίνεται εδώ και έξι χρόνια.

Το καθεστώς τους τελευταίους μήνες επιχειρεί να επιβάλει μια δημογραφική αλλαγή στα Συριακά εδάφη, τακτική που περιλαμβάνει την εξαναγκαστική μετακίνηση πληθυσμών στο Idlib (υπό την επίβλεψη των συμμαχικών ρωσικών στρατευμάτων κατοχής) μετά από ασφυκτικές πολιορκίες και συνεχείς βομβαρδισμούς σε περιοχές υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών(Aleppo,Daraya,Wadi Barada κ.α.). Στη συνέχεια στις ερημωμένες περιοχές εγκαθίστανται πληθυσμοί που αποτελούνται από σιίτες μετανάστες και οικογένειες μισθοφόρων. Κοινό χαρακτηριστικό όλων να μην αποτελέσουν εμπόδιο στα σχέδια του Άσσαντ για την «επόμενη μέρα» της Συρίας. Η επιχείρηση αυτή έρχεται να ολοκληρωθεί με το σφάγιασμα όσο το δυνατόν περισσότερων αντιφρονούντων.

Η απάνθρωπη καθεστωτική επίθεση με χημικά sarin εναντίον αμάχων και σε συνδυασμό με τον βομβαρδισμό νοσοκομείων από ρωσικά αεροσκάφη αποτελεί κομμάτι αυτής της τακτικής που εφαρμόζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Οποιαδήποτε φωνή καταδίκης της πράξης αυτής που προέρχεται από κρατικούς μηχανισμούς δεν είναι τίποτα περισσότερο από υποκρισία στην υπηρεσία άσκησης γεωπολιτικών συμφερόντων. Αντίθετα, οι φωνές καταδίκης από πλευράς μας δεν είναι τίποτα λιγότερο από μηνύματα αντίστασης προς κάθε κρατικό μηχανισμό.

Οι ΗΠΑ φυσικά εκμεταλλεύτηκαν απ’ την πρώτη στιγμή το γεγονός και με στόχο την ισχυροποίηση τους στο μοίρασμα προέβησαν σε ακόμη μία ιμπεριαλιστική επέμβαση βομβαρδίζοντας καθεστωτική βάση αφήνοντας την παρολ’ αυτά λειτουργήσιμη με θύματα 6 στρατιωτικούς σε αντίθεση με τον βομβαρδισμό τζαμιού λίγο καιρό νωρίτερα το οποίο ισοπεδώθηκε αφήνοντας πίσω τους δεκάδες θύματα, όλοι τους άμαχοι. Η επέμβαση αυτή έρχεται να προστεθεί στις περίπου 8.000 που έχει πραγματοποιήσει η Αμερική σε Συριακό έδαφος κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το γρατζούνισμα της βάσης είναι κομμάτι των θεατρινισμών της Αμερικής και τίποτα άλλο παρά μια επικοινωνιακή επίθεση ενός ιμπεριαλιστικού μετώπου σε ένα άλλο. Οι επιθέσεις όμως σε τζαμιά, οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων και σχολείων και εν τέλει το αιματοκύλισμα των αμάχων από τις αμερικανικές (και όχι μόνο) ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όλα αυτά τα χρόνια είναι εκείνες που χρήζουν σφοδρής καταδίκης από πλευράς μας.

Αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε επαναστατικό κίνημα η κατάντια όσων κωφεύουν συστηματικά στη συνεχιζόμενη σφαγή των αμάχων και των ανταρτών εδώ και έξι χρόνια και ξυπνάνε αντι-ιμπεριαλιστικά γιατί χτυπήθηκε η στρατιωτική βάση του ενός σφαγέα από τον άλλο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάθε κρατικός και στρατιωτικός μηχανισμός είναι εχθρός μας, είτε μιλάμε για των ΗΠΑ, είτε για της Ρωσίας, είτε τον Ελληνικό. Είναι φύσει δολοφονικός.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι απαραίτητη καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο στην υπερνίκηση της δεδομένης στρατιωτικής υπεροπλίας κρατών και αφεντικών.

Η αλληλεγγύη μας και οι κοινοί μας αγώνες με μετανάστες, σηματοδοτούν ότι μας αναγνωρίζουμε ως κοινότητα με συνδετικούς δεσμούς εκείνους της κοινωνικής και ταξικής μας θέσης, με τις πολιτισμικές διαφορές μας να μην μπαίνουν εμπόδιο αλλά αντίθετα να εμπλουτίζουν τη συνεχή συνδιαμόρφωση της πολιτικής μας ενάντια στον κοινό εχθρό, σε μια επαναστατική προοπτική.

Με αυτό τον τρόπο πρέπει να δημιουργείται η πίεση στο κράτος, το ελληνικό εν προκειμένω, ως εσωτερικοί εχθροί του ίδιου, καθώς και του συνασπισμού που ανήκει (ΕΕ,ΝΑΤΟ).Το Ελληνικό κράτος με τη σειρά του ενισχύει σημαντικά την πολεμική συνθήκη στη Συρία μέσω της γεωγραφικά και στρατιωτικά σημαντικής του θέσης ως κομμάτι του ΝΑΤΟ(Νατοϊκές βάσεις, ανεφοδιασμός αεροσκαφών),και ως βασικός διαχειριστής των μεταναστευτικών ροών χιλιάδων εκτοπισμένων.

Ένα πραγματικό αντιπολεμικό κίνημα οφείλει να μάχεται ενάντια σε κάθε γενεσιουργό αιτία του πολέμου, δηλαδή τις κοινωνικές ανισότητες που γεννά και συντηρεί ο ίδιος ο καπιταλισμός, καθώς και κάθε εκτελεστικό του όργανο. Η οριζόντια οργάνωση σε κοινοτιστική βάση και η επαναστατική κατεύθυνση είναι το μόνο πρόταγμα ενάντια στην καταπίεση των κρατών και εν κατακλείδι του καπιταλισμού.

Από το 2011 η Συρία πνίγεται καθημερινά στο αίμα και η ανοχή στις κρατικές δολοφονίες δε μπορεί παρά να προέρχεται μόνο από κρατιστές. Οποιαδήποτε επιλογή κρατικού στρατοπέδου είναι σύμπραξη σε αυτή τη σφαγή. Το ξέπλυμα ενός καθεστώτος υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου, εκτοπισμούς, βασανισμούς και εκτελέσεις συναινεί στη συνέχιση των τακτικών του.Και φυσικά ως α/α η ταύτιση μας με οποιοδήποτε ένοπλο κομμάτι διαμορφωμένο βάση θρησκευτικών χαρακτηριστικών (ελλείψη πολιτικών ζυμώσεων λόγω της ασφυκτικής Μπααθικής δικτατορίας) είναι προφανώς αδύνατη.

Αποπροσανατολιστικά επιχειρείται η εισαγωγή στη σφαίρα του δημοσίου λόγου ενός ψυχροπολεμικού ψευδούς διλλήματος με βάση το οποίο καλούμαστε να διαλέξουμε πλευρά βάση μιας αριστερίστικης ανάγνωσης που αδυνατεί λόγω θέσης να αντιληφθεί το πραγματικό δίπολο. Εκείνο κατά το οποίο απ΄ τη μία στέκουν ακραίες εξουσιαστικές και φονταμεταλιστικές δυνάμεις και απ’ την άλλη ένας λαός που ακόμη αντιστέκεται με ό,τι μέσα και δυνάμεις του έχουν απομείνει ζητώντας από το Μάρτη του 2011 ως και σήμερα ελευθερία.

Ενάντια σε Κράτος και Κεφάλαιο-Πόλεμο στον Πόλεμο των Αφεντικών

Συνέλευση Αναρχικών και Μεταναστών για τη διεθνιστική αλληλεγγύη στον επαναστατημένο Συριακό λαό

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s