Χανιά: Για την αντιφασιστική συγκέντρωση της 2 Απρίλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ

Η εγκληματική οργάνωση του ακραίου εθνικισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, μετά την ανεπιτυχή προσπάθειά της στις 25 Μάρτη, να ξανανοίξει γραφεία μίσους στην πόλη, την περασμένη Κυριακή, 2 Απρίλη, πραγματοποίησε “εγκαίνια” με καλεσμένους υπόδικους βουλευτές της.

Η νεοναζιστική οργάνωση Χ.Α είναι αυτή που διέπραξε σειρά δολοφονικών επιθέσεων, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, τις επιθέσεις στο Πέραμα στα μέλη του ΚΚΕ και τους Αιγυπτίους αλιεργάτες. Ευθύνεται για επιθέσεις σε κοινότητες μεταναστών και σε κοινωνικούς χώρους, ανάμεσά τους και το δικό μας στέκι, το οποίο επιχείρησαν να κάψουν στο παρελθόν δυο φορές, αφήνοντας την υπογραφή τους, μια σβάστικα.

Μετά τη διανομή εθνικιστικού υλικού από φασίστα βουλευτή σε μαθητές-επισκέπτες στο κτίριο της βουλής και την πρόσφατη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου σε 24χρονο φοιτητή, το κράτος επέλεξε να προστατεύσει και να διευκολύνει την εκδήλωση του παρακράτους, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που κατέφτασαν απ’ όλο το νησί. Έτσι, φτιάχτηκε ένας κλοιός ασφαλείας γύρω από την έδρα του φασιστικού μορφώματος με κλούβες που έφραζαν το δρόμο και διμοιρίες παραταγμένες παντού.

Το εξοργιστικό και παράλληλα γελοίο φαινόμενο προστασίας των φασιστών είναι πως όλη αυτή η επιχείρηση καταστρώθηκε για δέκα θλιβερούς νοσταλγούς του Αδόλφου…Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε πως οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος χαίρουν της προστασίας και άλλοτε συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία, δεκάδες άνθρωποι, βρεθήκαμε για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην ύπαρξη των νεοναζί και αποδείξαμε ότι δε μας φοβίζουν αυτοί και οι προστάτες τους. Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους, να διεκδικούμε πλήρη και ίσα δικαιώματα και ελευθερία για όλους-ες, χαρτιά στους μετανάστες, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ζωή με αξιοπρέπεια. Βέβαια, παρά την επιτυχία της αντιφασιστικής συγκέντρωσης , οφείλουμε να αναφέρουμε πως ενοχληθήκαμε από τη στάση κάποιων ατόμων που βρήκαν ευκαιρία για “εκτόνωση”.

Όχι για λόγους σοβαροφάνειας, αλλά για λόγους αξιοπρέπειας, καταγγέλλουμε την τυφλή και άστοχη βία που εκφράστηκε στο τέλος της αντιφασιστικής πορείας σε κεντρικό δρόμο με κίνηση και περαστικούς. Μεμονωμένα άτομα που δεν ανήκουν στις συλλογικότητες και τους φορείς που κάλεσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, στιγμάτισαν την κινητοποίηση με αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, κρυμμένοι κάτω από τα φουστάνια των διαδηλωτριών. Τέτοιου είδους “αυθόρμητες” αντιδράσεις, μας βάζουν τρικλοποδιές και δεν έχουν καμιά σχέση με το αντιπολεμικό και αντιφασιστικό κίνημα που παλεύει για τη ζωή την ίδια. Άλλωστε, η θανατοφιλία αφορά την αντίπερα όχθη, αυτή του σκοτεινού φασισμού.

ΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΜΝΗΜΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s