Αθήνα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Π. Ασπιώτη [Πέμπτη 03/04, 09:00]

Εν μέσω μιας πολυήμερης απεργίας πείνας για το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση, και ενώ υπουργείο και εισαγγελέας κωλυσιεργούν στην εξέταση του αιτήματός με σκοπό να τον εξαντλήσουν ώστε είτε να διακόψει την απεργία πείνας είτε να του προκάλλεσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία μέσω της πολυήμερης παράτασής της, ο απεργός πείνας Παναγιώτης Ασπιώτης κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για «αντίσταση κατά της αρχής».

Ήταν 6 Φεβρουαρίου 2016 όταν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και του Μεταγωγών, εκτελώντας εντολή του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, επιχείρησαν να πάρουν δείγμα DNA από τον κρατούμενο Παναγιώτη Ασπιώτη. Ο Ασπιώτης αρνήθηκε να συμμετάσχει οικειοθελώς στη διαδικασία λήψης και όσα ακολούθησαν αποτελούν ύμνο στη δημοκρατία και στην πρόβλεψη του σχετικού νόμου ότι κατά την υποχρεωτική λήψη DNA δεν πρέπει να προσβάλλεται η αξιοπρέπεια του χορηγούντος.

Συγκεκριμένα, 8-10 αστυνομικοί, μετά την άρνηση του Ασπιώτη, τον έδεσαν με χειροπέδες πισθάγκωνα και ξυλοκοπώντας τον έβγαλαν από το κελί του και τον οδήγησαν σε ειδικό απομονωμένο χώρο. Εκεί, πάντα δεμένο πισθάγκωνα, τον τοποθέτησαν σε μια καρέκλα και στην άρνησή του να ανοίξει το στόμα του για να συλλέξουν το δείγμα, του κατάφεραν αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, το στομάχι και τα πλευρά (όλα αυτά προκύπτουν από τη σχετική ιατροδικαστική έκθεση και τα πιστοποιητικά των νοσοκομείων στα οποία διακομίστηκε στη συνέχεια ο Ασπιώτης), προκαλώντας του σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και ραγίσματα στα πλευρά. Μάλιστα, οι φιλότιμοι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του  έργου τους προέβησαν σε πνιγμό του κρατούμενου, όπως προκύπτει επίσης από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Έτσι, λοιπόν, ενώ η μήνυση που υπέβαλλε ο Ασπιώτης κατά των βασανιστών του βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προανάκρισης, ο ίδιος κάθεται στο εδώλιο την Πέμπτη 6 Απριλίου, κατηγορούμενος για «αντίσταση κατά της αρχής». Οι τρεις μάρτυρες που καταθέτουν εναντίον του ισχυρίζονται μάλιστα ότι ο Ασπιώτης τους επιτέθηκε και έκανε στη συνέχεια αλλεπάλληλες απόπειρες αυτοτραυματισμού!

Φυσικά, ο Παναγιώτης Ασπιώτης με τη στάση του υπερασπίστηκε την αξιοπρέπειά του και εμείς από την πλευρά μας θα σταθούμε στο πλευρό του συντρόφου μας, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9.00 π.μ..

Σύντροφοι του Παναγιώτη Ασπιώτη

via athens.indymedia.org

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s