Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας: Σύνορα κλειστά

Μετά από περίπου δέκα χρόνια από την όξυνση των κρισιακών φαινομένων στην οικονομία, στην πολιτική, στο προσφυγικό, διακρίνουμε μεγάλα ποσοστά ανόδου της  ακροδεξιάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την άνοδο του εθνικιστικού κόμματος της Λεπέν στην Γαλλία,  το φασιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα του Ούγγρου πρωθυπουργού κατά των μεταναστών, μέχρι και τα κλειστά σύνορα του Τραμπ.

Όλο αυτό το ξενοφοβικό κλίμα δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεάσει και την Ελλάδα. Ακραίες ρατσιστικές αντιδράσεις εμφανίζονται ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την εισρροή προσφύγων πολέμου της Συρίας, όπως  την περίπτωση  του Ωραιόκαστρου. Στην περιοχή μας και συγκεκριμένα  στο χωριό Πελόπιο  της Ηλείας, που απέχει μόλις 4χλμ από την Αρχαία Ολυμπία,  εκεί  που χτυπά  ακόμα και σήμερα  η καρδία του ολυμπισμού, της εκεχειρίας, της ειρήνης και του φωτός, μας εντυπωσίασαν οι αντιδράσεις των κατοίκων μπροστά  στην επικείμενη  φιλοξενία  των προσφύγων.  Την οποία «φιλοξενία» ευαγγελίζονται αυτόκλητοι σωτήρες με όφελος το οικονομικό κέρδος στις πλάτες των μεταναστών (ΜΚΟ κλπ).

Αξιοσημείωτο είναι  το γεγονός ότι μεγάλη  μερίδα  των κατοίκων του χωριού παρουσιάστηκε  διαμαρτυρόμενη έξω  από την αρχιεπισκοπή Πύργου με πανό που έγραφε: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ». Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν  είναι  πολλά. Ποιος μιλάει για λαθρομετανάστες; Ποιος διαχωρίζει  τους λαούς σε χριστιανούς και μη; Ποιος ορίζει τι Ζωή κάποιου λαθραία; Η απάντηση είναι μια, Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ.

Είναι φοβερό ότι οι κυβερνήσεις θέλουν  να αφήνουν να σέρνεται το προσφυγικό χωρίς να δίνουν  οριστικές λύσεις, αλλά λύσεις έγκλειστων ανθρώπων σε κέντρα-φυλακές (Hotspots). Όμως οι λαοί έχουμε την υποχρέωση αναλογιζόμενοι το παρελθόν αλλά και το παρόν μας να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας ενάντια στα συμφέροντα, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό. Τέτοιου είδους ανθρώπινη προσπάθεια αποτελούν και οι καταλήψεις ή τα στέκια μεταναστών που στόχο δεν έχουν τη οικιοποίηση της ξένης περιουσίας αλλά να δημιουργήσουν, έστω και προσωρινά, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους αυτούς που το κράτος αδιαφορεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας-απανθρωπιάς αυτής του κράτους αποτελεί  η κυβέρνηση Σύριζα  – Ανέλ η οποία προχώρησε στην εκκένωση χώρων «φιλοξενίας» μεταναστών όπως η κατάληψη «Βίλα  Ζωγράφου» και το στέκι «Αλκιβιάδου».

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΗΛΕΙΑΣ

  • Κάτω τα χεριά από της καταλήψεις και τους ελευθέρους χώρους
  • Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s