Καλλιθέα: Ενημέρωση για αντιφασιστική παρέμβαση σήμερα 25/3

Σήμερα Σάββατο 25/3 μετά τις 9, μέλη της συλλογικότητας μαζί με συντρόφισσες και συντρόφους μαζευτήκαμε στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.

Αφορμή της πολιτικής μας παρέμβασης αποτέλεσε η άδεια του δήμαρχου Καλλιθέας να καταθέσουν σήμερα στεφάνι οι ναζιστές της χρυσής αυγής. Τελικά αυτή δεν έγινε εφικτή, καθότι η παρουσία μας όπως και άλλων πολιτικών μορφωμάτων προεδείκνυε το φιάσκο που θα επέκειτο στην περίπτωση έστω να παρευρεθούν φανερά με τη πολιτική τους ιδιότητα.

Για αυτό και περιορίστηκαν ο δήμαρχος και οι γνωστοί σε όλους δειλοί χρυσαυγίτες, στο να προσπαθεί ο πρώτος τελευταία στιγμή να ακυρώσει την άδεια και τους δεύτερους, μεμονωμένα και 1-2 άτομα σαν “απλοί πολίτες” να παραπονεθούν μία φορά μόνο για το δημοκρατικό δικαίωμα να καταθέσουν όλα τα κόμματα στεφάνι.

Φυσικά με το που υπέπεσε στην αντίληψη μας ότι έγινε τέτοιο είδους παράπονο, πήγαμε μπροστά στους επισήμους που ακούστηκε ότι λέχθηκε και ρώτησε ένας σύντροφος μόνος του με καθαρή και ξάστερη φωνή αν κάποιος είναι χρυσαυγίτης, με την μόνη απάντηση να είναι μία ολότελη σιγή. Σε αντίθεση με τους “ατρόμητους εθνικιστές”, η παρουσία μας ήταν διακριτή με μαυροκόκκινες σημαίες και αντιφασιστικά συνθήματα, με μοίρασμα κειμένων της συλλογικότητας και τρικάκια.

Ούτε ΣΠΙΘΑΜΗ γης στους φασίστες

Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου

Τρόπος επικοινωνίας: asykamo@espiv.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s