Πάτρα: Οπτικοακουστική ψυχεδελική ροκ εμπειρία στο Επί τα Πρόσω [Πέμπτη 16/03, 20:00]

Psychedelic Progressive Space Stoner Rock 
Music Night

…Αλλάζει ο άνθρωπος ή κατά βάση παραμένει αυτός που ήταν πάντα; Πού αρχίζει η συνειδητή αλλαγή και πόσο διαρκεί η αμετάβλητη συνέχεια της ύπαρξής μας; Πού είναι τα όρια, αν υπάρχουν τέτοια;….

Μία διαδρομή χωρίς μονοπάτι…

”…Αν ξέρεις το δρόμο, ξέρεις το στόχο, επειδή ο στόχος δε βρίσκεται στο τέλος του δρόμου. Ο στόχος βρίσκεται σε όλο το δρόμο, σε κάθε στιγμή και σε κάθε βήμα. Δεν είναι ότι, όταν ο δρόμος τελειώσει, φθάνεις στο στόχο. Κάθε στιγμή, εκεί που βρίσκεσαι, είσαι στο στόχο, αν είσαι στο δρόμο. Το να είσαι στο δρόμο σημαίνει ότι είσαι στο στόχο.
Δε μπορείς να πάρεις απλώς την απόφαση να περπατήσεις πάνω στο δρόμο. Θα πρέπει να τον βρεις. Και πρέπει να τον βρεις με το δικό σου τρόπο. Δεν πρόκειται να σου χρησιμεύσει ο δρόμος κανενός άλλου…”.

________________________________________________________

Μέσω μιας οπτικοακουστικής εμπειρίας θα διερευνήσουμε το ψυχεδελικό rock των Pink Floyd, τη διαγαλαξιακή space rock προσέγγιση των Hawkwind και Eloy, όπως επίσης και τα progressive μουσικά μονοπάτια των Marillion, Rush, Camel, Κing Crimson αλλά και τους μοντέρνους χορευτικούς psychedelic rock ρυθμούς των Hidria Spacefolk, Ozric Tentacles, το γκρουβάτο, μπασαριστό mid tempo stoner των Kyuss, Naxatras, Samsara Blues Experiment, όπως επίσης και πληθώρα άλλων progressive μουσικών τόπων….

Στις αυτοοργανωμένες μουσικές βραδιές στο ‘’Επί τα Πρόσω’’ απολαμβάνουμε τις μουσικές που μας αρέσουν μακριά κι εχθρικά ως προς τις κυρίαρχες κι επιβαλλόμενες σχέσεις πελάτη-σερβιτόρας, αφεντικού-σερβιτόρου, επιλέγοντας την ελεύθερη συνεισφορά σε ό, τι καταναλώσουμε για την εξασφάλιση της συνέχισης του εγχειρήματος.

Στεκόμαστε απέναντι σε εξουσιαστικές – ηγεμονικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, απέναντι στην επιβολή των ιεραρχημένων κοινωνικών σχέσεων, ενώ αντιθέτως προωθούμε τη λογική και πρακτική της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, της αυτοοργανωμένης έκφρασης, της ισότιμης συμμετοχής και της οριζοντιότητας στις μεταξύ μας σχέσεις, επιθυμώντας να δομήσουμε σχέσεις ειλικρίνειας αλλά και να γνωριστούμε με όσες κι όσους δεν έχουμε ακόμα γνωριστεί.

Κι όλα αυτά με όρους αυτοοργανωμένους, αντιιεραρχικούς κι ενάντια στη λογική του κέρδους.

To teaser της μουσικής βραδιάς :

Πέμπτη 16 Μάρτη από τις 20:00

στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω, Πατρέως 87_Πάτρα
http://epitaprosw.espivblogs.net/2017/03/11

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s