Ηράκλειο: 2ο ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στο συντονιστικό του 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης

2ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ 3ου LGBTQI+ PRIDE ΚΡΗΤΗΣ

Καθώς πλησιάζει η θερινή περίοδος, πλησιάζει και η επέτειος του Stonewall, της ιστορικής εξέγερσης του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος. Εδώ και 2 χρόνια έχουμε καταφέρει να πραγματοποιούμε τοLGBTQI+ Pride Κρήτης – Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας. Οι πρώτες συνελεύσεις του συντονιστικού έχουν ήδη ξεκινήσει. Παρόλα αυτά, καλούμε και περιμένουμε τ@ καθέν@ σας να έρθει και να εμπλουτίσει αυτή την σύσταση με όρεξη, ιδέες και προτάσεις.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του έχουν πλέον διαμορφωθεί: πρόκειται για ένα Φεστιβάλ αυτοοργανωμένο, αυτοχρηματοδοτούμενο, βασισμένο στην αλληλεγγύη, χωρίς χορηγίες ή αιγίδες, το οποίο κορυφώνεται με μία πορεία και όχι παρέλαση. Οι αποφάσεις βγαίνουνε μέσα από συλλογικές και οριζόντιες διαδικασίες, δίχως ιεραρχίες, από τις συνελεύσεις του αυτόνομου συντονιστικού, τα μέλη του οποίου λειτουργούν ως ατομικότητες, και όχι ως αντιπρόσωποι κάποιας ομάδας στην οποία μπορεί να συμμετέχουν.

Δημιουργούμε έναν χώρο που δίνει ορατότητα και ασφάλεια στην κοινότητα των γκέι, λεσβιών, αμφι, τρανς, κουιρ, ίντερσεξ, ασέξουαλ και σε όλο το φάσμα της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας φύλου. Ένα χώρο όπου παράγεται πολιτικός λόγος, όπου συναντιούνται και συμπράττουν άτομα, κινήματα και συλλογικότητες. Μας ενώνει η μάχη ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό, σεξισμό, έμφυλη καταπίεση, ομοφοβία, τρανσφοβία και πατριαρχία.

Καλούμε στην 2η ανοιχτή συνέλευση του συντονιστικού για την διοργάνωση του 3ου LGBTQI+ Pride Kρήτης. Καλούμε επίσης όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κρήτης να κάνουν ανάλογα καλέσματα, έτσι ώστε να βρεθούμε και να συμπράξουμε όλ@ μαζί.

Κυριακή 19/3 στις 13:00 στον κοινωνικό χώρο Da (Ντεντιδάκiδων 15, Ηράκλειο)

Για επικοινωνία:
fb: LGBTQIplus Pride Κρήτης

e-mail: cretepride@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s