Α.Τ. Δάφνης: Βόμβα αφιερωμένη στον Λάμπρο Φούντα

Σύμφωνα καθεστωτικές πηγές βόμβα τοποθετήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν  οι πηγές αυτές εκτιμάται ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς πρόκειται για την για την περιοχή όπου είχε πέσει νεκρό το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας, στις 10 Μαρτίου 2010 σε συμπλοκή με άνδρες της Άμεσης Δράσης.

Η επίθεση  σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου όπου άγνωστος τηλεφώνησε λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, αναφέροντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα που θα εκραγεί σε 40 λεπτά, στο αλσύλλιο πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης, δεν είναι φάρσα και είναι για τον Λάμπρο!  Δεν θεωρείται τυχαία ούτε η επιλογή της ημερομηνίας, καθώς η επίθεση έγινε μόλις λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση εφτά χρόνων από την ημέρα που έπεσε νεκρός ο Φούντας.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε πάρκο πίσω από το ΑΤ και ήταν τοποθετημένος σε  ένα τσαντάκι μέσης. Αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο άγνωστος στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προέβησαν σε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις για την εξουδετέρωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο τσαντάκι υπήρχε ένας πρωτόγνωρος για τα πρότερα ελληνικά δεδομένα εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελείτο από μια χειροβομβίδα, μηχανικό χρονοδιακόπτη, ηλεκτρικό πυροκροτητή, 9άβολτη μπαταρία και εκρηκτική ύλη.

Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξερευνηθεί για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό των βομβιστών από τις κάμερες ασφαλείας του τμήματος που ενδεχομένως  έχουν καταγράψει τους βομβιστές .

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι πολύ επιφυλακτική στις εκτιμήσεις της και θέλει να περιμένει την ανάληψη ευθύνης λόγω της πρωτοφανούς συνδεσμολογίας.

Πηγή: διάφορα καθεστωτικά site

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s