Καβάλα: Video από την #antifa συγκέντρωση ενάντια στην φασιστογιορτή των Ιμίων [29/01]

Για άλλη μια χρονιά τα φασιστικά μορφώματα της πόλης θα προσπαθήσουν να στήσουν την γιορτή μίσους των Ιμίων στην πόλη.

Σύντροφοι, από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες επιχειρούν να καταλάβουν την περιοχή όπου πρόκειται να συγκεντρωθούν οι φασίστες. Μα τα σκυλιά τους κράτους και πιστοί συνεταίροι των φασιστών, δεν θα επιτρέψουν την κατάληψη του χώρου.

Με την επιστροφή της ομάδας θα σημειωθούν και οι πρώτες μικρο συγκρούσεις με κάποιες διμοιρίες που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο της κατάληψης.

Έπειτα περισσότεροι από 100 αντιφασίστες, θα προ συγκεντρωθούν στην κατάληψη Βύρωνος 3 όπου με πορεία θα κινηθούν στον χώρο της αντισυγκέντρωσης στην πλατεία Καπνεργάτη.

Παρά την αστυνομοκρατία, στην πλατεία συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 200 αντιφασίστες.

Η παρουσία των μπάτσων ήταν παραπάνω από υπερβολική, καθώς περίπου 10 διμοιρίες είχαν κόψει κυριολεκτικά την πόλη στα δύο, για να προστατέψουν μια χούφτα ασπόνδυλα.

Οι φασίστες, συνοδεία 2-3 διμοιριών πραγματοποιούν πορεία, ενώ φτάνοντας πάνω από την πλατεία Καπνεργάτη, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι αντιφασίστες, προσπαθούν “και καλά”, να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Το περιβάλλον μοιάζει με γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου, με τις αγκαλιές των μπάτσων και των φασιστών, να πάνε και να έρχονται.

Η προκλητική στάση των μπάτσων και των αγανακτισμένων φασιστών, δυναμιτίζουν το κλίμα, ενώ φωτοβολίδες των ασπόνδυλων καταλήγουν σε μπαλκόνια σπιτιών.

Ξεκινά πορεία που κατευθύνεται προς την κατάληψη Βύρωνος 3, ενώ αντιφασίστες μετά το τέλος της, συνεχίζουν και κινούνται προς τα γραφεία των φασιστών όπου πραγματοποιούνται συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και προστασίας των νοσταλγών της χούντας.

Οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Περισσότερες από 12 διμοιρίες, στρατιές ασφαλιτών και άλλων αστυνομικών δυνάμεων, κινητοποιήθηκαν για 50 μαλάκες, που συγκεντρώθηκαν απ΄ όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μεγέθη πρωτόγνωρα για επαρχιακή πόλη.

Και αυτό σίγουρα για τους φασίστες μόνο επιτυχημένη εκδήλωση δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Όσα χρόνια και να περάσουν, όσο μεγάλο στρατό και να φέρνετε, εμείς θα κατεβαίνουμε στον δρόμο, μέχρι να ακυρωθεί και η τελευταία φασιστογιορτή μίσους!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s