Για τη μητέρα και συντρόφισσα Σταυρούλα Λαγκαδινού

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΥ

Το Σάββατο 21/01/17 η συντρόφισσά μας Σταυρούλα έδωσε για ακόμα μια φορά το παρόν στην πορεία αλληλεγγύης για τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Όπως πάντα ήταν με το χαμόγελο στα χείλη κι έκανε χιούμορ με τους συντρόφους της. Τίποτα δεν μαρτυρούσε το κακό που θα της συνέβαινε αργότερα.

Μετά την πορεία η συντρόφισσα αισθανόταν παράξενες ενοχλήσεις και ειδοποίησε τον γιο της Σπύρο πως βρίσκεται στο νοσοκομείο με ελαφριά εγκεφαλικά.

Καθώς η αναμονή γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη, ενημερωνόμαστε από τον γιατρό πως πρόκειται για εγκεφαλικό οίδημα με ρήξη ανευρίσματος και πως έπεσε σε κώμα.

Οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της.

Τις επόμενες μέρες η Σταυρούλα νοσηλεύτηκε με τεχνητή υποστήριξη κι η ενημέρωση ήταν ότι απλά έχει γερή καρδιά.

Το μόνο που περιμέναμε ήταν η καρδιά της να γίνει όλο και πιο αδύναμη και να συμβεί το αναπόφευκτο. Μέχρι που την Πέμπτη 26/01/2017 η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά για πάντα.

Έτσι ήταν. Μια συντρόφισσα με γερή ψυχή, που δεν το έβαζε ποτέ κάτω, που πάλευε μέχρι τέλους.

Ενεργή στα ζητήματα του αναρχικού χώρου μέχρι να αφήσει την τελευταία της πνοή και ερωτευμένη με αυτόν, αφού ήταν ό,τι της έδινε ζωή από μικρή κιόλας ηλικία όταν άρχισε να δραστηριοποιείται στον χώρο. Ήταν μόλις 19 ετών όταν καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνο φυλάκιση κι έγινε η πρώτη ελληνίδα αναρχική κρατούμενη που δεν έσκυψε το κεφάλι και δεν σκέφτηκε στιγμή να εγκαταλείψει τα πιστεύω της.

Νιώθουμε περήφανοι που γνωρίσαμε τη συντρόφισσα Σταυρούλα με το απίστευτο χαμόγελό και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες που μας διηγούταν.

Για μας θα είναι πάντα ζωντανή στη σκέψη, την ψυχή και τις πράξεις μας.

Και κυρίως μέσω του πιο όμορφου δώρου που θα μπορούσε να μας κάνει, του γιου της που μεγάλωσε με τις καλύτερες αξίες που θα μπορούσε να μεταλαμπαδεύσει κάποιος.

Συντρόφισσα Σταυρούλα το χαμόγελό σου θα μας δίνει πάντα δύναμη και θάρρος σε πείσμα κάθε μπάτσου, κάθε φασίστα, κάθε βασανιστή.

Ο γιος σου

Οι σύντροφοι και φίλοι σου

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s