Αθήνα: Προβολή “What Happened, Miss Simone? και blues bar οικονομικής ενίσχυσης [Παρασκευή 27/01, 20:30]

nina_simone_final10small_opt1

Προβολή “What Happened, Miss Simone?  & blues bar οικονομικής ενίσχυσης

Την Παρασκευή 27/1, κατά τις 8.30, κατεβαίνουμε τα σκαλιά της Ζ.Πηγής & Ισαύρων για την προβολή του ντοκιμαντέρ «What Happened, Miss Simone?» (2015) της Liz Garbus που αφηγείται τη ζωή της θρυλικής φιγούρας της jazz, των blues και της soul, Nina Simone.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:
Στη σκηνή, η Nina ήταν γνωστή για την εντελώς ελεύθερη και ανεμπόδιστη μουσική της έκφραση η οποία συνάρπαζε το κοινό και προσέλκυε πολλές γενιές θαυμαστών. Αλλά εν μέσω της βίαιης και βασανιστικής εποχής της ανάδυσης του μαύρου κινημάτος για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ της δεκαετίας του ’60, η Simone αγωνίστηκε να συμβιβάσει την καλλιτεχνική της ταυτότητα και φιλοδοξία με την αφοσίωσή της στο μαύρο κίνημα. Επιλέγοντας αποσπάσματα από συνεντεύξεις και αυτοβιογραφικές ομιλίες της, αυτή η ταινία αποκαλύπτει το ολοκληρωτικό εγώ μιας λαμπρής καλλιτέχνιδας και τους παραλογισμούς της εποχής της. Στο απόγειο της δόξας της, η Simone εγκατέλειψε την οικογένεια, τη χώρα, την καριέρα και τους θαυμαστές της για να ζήσει στη Λιβερία, αφήνοντας πίσω της έναν πολυδιάστατο μουσικό θησαυρό που κινούταν με ευκολία από τους γκόσπελ ήχους μέχρι τα blues, τη jazz και τη soul. Η ιστορία της ζωής της -που σημαδεύτηκε από τις ταυτότητες της μαύρης γυναίκας, της μουσικού, της πολιτικής ακτιβίστριας- καταλήγει να θέτει το ερώτημα: «Πώς γίνεται οι ευγενείς να κυλιούνται στις λάσπες και παρόλα αυτά να περπατούν με χάρη;»

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=moOQXZxriKY

Μετά την προβολή, θα έχουμε χρόνο για κουβέντα γύρω από το ντοκιμαντέρ -και όχι μόνο- με ποτά από το μπαρ καθώς και με μουσικές της Νίνας και άλλων αγαπημένων μαύρων γυναικείων φωνών…

Όσα έσοδα προκύψουν θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας ενώ ένα μέρος τους θα δωθεί για την κάλυψη αναγκαίων εξόδων μετανάστριας.

Φέμιν@tre

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s