ΣΑΚΤΑ: Κατάληψη στο ρ/σ Αντέννα Πάτρας για την υπόθεση του απεργού πείνας Mohamed A.

To πρωί της Παρασκευής 20 Γενάρη ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση προβήκαμε σε κατάληψη των μικροφώνων του ρ/σ ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας ως κίνηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας από 13 Δεκέμβρη Mohamed A., o οποίος με τον τρόπο αυτό διεκδικεί την παύση της απέλασής του στην Τουρκία καθώς και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης για τη σημερινή ημέρα και επιθυμώντας να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για την περίπτωση του Mohamed παραμείναμε για μισή ώρα στο σταθμό εκφωνώντας  τόσο τη σχετική ανακοίνωση της συνέλευσής μας όσο και το γράμμα του ίδιου του απεργού πείνας.

Όπως αναγράφουμε εξάλλου και στην ίδια την ανακοίνωση που εκφωνήσαμε…

”…Η επιχειρούμενη απέλαση του Μohamed δεν είναι μια μοναδική περίπτωση. Αντιθέτως, είναι κομμάτι των χιλιάδων επιπλέον απελάσεων-επαναπροωθήσεων που έχουν μεθοδευτεί και επιδιώκονται να ενταθούν το επόμενο διάστημα από το ελληνικό κράτος ως μέρος της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Οι απελάσεις μεταναστών, ο φράκτης στον Έβρο, τα hot spots στα νησιά, οι κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις σε δομές αλληλεγγύης, οι αμέτρητοι πνιγμένοι στο Αιγαίο -ως μέρος της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους- είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κοινή αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Οι φράκτες που έχουν υψωθεί από τις κυβερνήσεις των ευρωπαικών κρατών, η επιτήρηση των συνόρων μαζί με τις κοινές διακρατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και τους ελέγχους, η δημιουργία βάσης δεδομένων και η λειτουργία των κέντρων κράτησης ως χώρων ελέγχου και διαλογής προσφύγων διαμορφώνουν το κλίμα της επιχειρούμενης από τα κράτη παρανομοποίησης και ποινικοποίησης προσφύγων που θα οδηγήσουν σε μαζικούς αναγκαστικούς επαναπατρισμούς.

Ενάντια στις επιδιώξεις της κυριαρχίας, ενάντια στην Ευρώπη φρούριο, τη στρατιωτικοποίηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που μεθοδεύεται από το κράτος και το κεφάλαιο αλλά κι ενάντια στην υποταγή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που επιχειρείται να επιβληθεί στο κοινωνικό σώμα, να προτάξουμε την αλληλεγγύη των καταπιεσμένων κι εκμεταλλευόμενων κομματιών της κοινωνίας….

Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να τη βρείτε κι εδώ :

https://saktapatra.wordpress.com/2017/01/20

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΜOHAMED A.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση
Πάτρα, Γενάρης 2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s