Αθήνα: Aνοιχτή συζήτηση σχετικά με το καταδοτικό κείμενο της “λαϊκής συνέλευσης Εξαρχείων”

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά των Εξαρχείων κάλεσαν σε ανοιχτή συζήτηση-εκδήλωση στην πλατεία, με θέμα την υπεράσπιση της περιοχής από την κρατική καταστολή στις 6 Δεκέμβρη, ημέρα μνήμης και εξέγερσης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η οργάνωση μιας επιθετικής περιφρούρησης γειτονιάς για το σπάσιμο της αστυνομικής πολιορκίας. (https://athens.indymedia.org/event/67023/)

Το βράδυ της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από μπάτσους, οργανωμένοι σύντροφοι καθώς και πλήθος κόσμου προασπίστηκαν τα οδοφράγματα στους δρόμους της περιοχής μη επιτρέποντας στα εξουσιαστικά σκουπίδια να πάρουν ούτε μέτρο γης για αρκετές ώρες.

Λίγες μέρες μετά και μέσα σε ένα κλίμα μιντιακής υστερίας, που ζητούσε άμεση καταστολή λόγω της αναβάθμισης του τρόπου δράσης, η “λαϊκή συνέλευση Εξαρχείων” εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας τα γεγονότα της βραδιάς εκείνης. Με έναν τρόπο καταδοτικό -μιλώντας μεταξύ άλλων για ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς- το συγκεκριμένο κείμενο “δείχνει” τις συλλογικότητες, που κάλεσαν για οργανωμένη περιφρούρηση της γειτονιάς, ως υπεύθυνες για κάθε καταστροφή την ώρα των συγκρούσεων, προσκαλώντας με αυτό τον τρόπο την επέμβαση των κρατικών μηχανισμών.

Καμία ρουφιάνικη πράξη δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το κείμενο της “λαϊκής συνέλευσης Εξαρχείων” την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη) στις 18:00.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο.

Κατάληψη GARE, Καλλιδρομίου 74

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s